10 LGBTQ+ anime forslag | Animerch - Anime & Manga Merchandise
10 LGBTQ+ anime forslag

Copenhagen Pride er først i august, så måske undrer i jer over, hvorfor juni er Pride Month? Siden 1970 har juni faktisk været Pride Month - det er fordi, at i juni 1969 blev der igangsat en kæmpe protest i USA for LGBT rettigheder, ved navn ‘Stonewall Riots’. Derfor vil vi give jer 10 forslag af LGBTQ+ animes for at fejre Pride Month. 

  1. Banana Fish
    Banana Fish foregår i New York i 1980’erne, hvor man følger en bandeleder, ‘Ash Lynx’, og en japansk fotografassistent, ‘Eiji Okumura’. Banana Fish er en mørk serie fyldt med action. Midt i dette opstår der dog en romance mellem de to hovedkarakterer, som bare smelter ens hjerte. 


  2. Stars Align (Hoshiai No Sora)
    Stars Align er en sports anime, men med fokus på identitetskrise under opvækst. ‘Katsuragi Maki’ er en ny elev på skolen, som ændrer hele tennis holdets forudsætning. Tennis holdet udforsker deres nye evner, mens de også er oppe imod den mørke side af at vokse op i mellemskoletiden. Der bliver fx. diskuteret transseksualitet og at være non-binær.


  3. Bloom Into You (Yagate Kimi Ni Naru)
    Bloom Into You handler om Koito Yu, som altid har elsket romantiske historier, og venter spændt på den dag, at hun skal opleve det romantiske moment. Men da det endelig sker, at en dreng udtrykker sine følelser for hende, føler hun intet… Det går op for hende, at hun forstår romance som koncept, men hun kan ikke finde ud af, hvordan hun skal føle det selv - indtil den dag, hun møder Nanami Touko. Måske hun har flere følelser for sin nye veninde, Nanami Touko, end en mand nogensinde kunne få hende til at føle?


  4. Given
    Satou Mafuyu, hovedpersonen i Given, har mistet sin interesse for at spille guitar og basketball.. Det er lige indtil den dag, at han møder Uenoyama Ritsuka. Der opstår romance, mens man indblik i deres bekymringer, besværligheder og hverdagslivet, mens de kæmper med at få et band op at køre. 

  5. Beryl And Sapphire (Xiao Lu He Xiao Lan)
    Beryl And Sapphire er en kinesisk animeret serie. I denne serie følger man Beryl(Grøn) og Sapphire(Blå). I denne serie er hver episode i en ny verden, hvor de møder hinanden igen og igen. Nogle gange er de bedste venner, og andre gange er de ærkefjender! Dette tillader også serien nemt at takle mange forskellige emner, uden at det ødelægger den røde tråd.  Det er i hvert fald en anime, hvor man ikke kan gætte, hvordan den ender. 


  6. Sasaki to Miyano
    Miyano har en hemmelighed: han er en ‘fudanshi’ (en dreng, som elsker BL (boy-love) mange). En dag bliver Miyano mobbet, og Sasaki hjælper ham ud af situationen. Miyano ser hemmeligt op til Sasaki efterfølgende, men dette bliver hurtigt forvandlet til irritation, eftersom Sasaki konstant overskrider Miyanos grænser og kalder Miyano for søde kælenavne - hvilket får Miyano til at undre sig over, hvorfor Sasaki ikke vil lade ham være i fred.
    Sasaki to Miyano er en af de romance-serier, som vurderes af seerne til at være perfekt udrettet. 

  7. Nekopara's Cat Girls
    Seks søde kattepiger arbejder i et bageri, ‘La Soleil’. Man følger med i, hvordan de elsker at hjælpe deres menneske-ejere ved at hjælpe med at bage og foretage ærinder. Serien handler egentlig mest om søde kattepiger, der laver søde ting - derfor er det ofte en anime, som seere enten elsker eller hader.
    Serien er lettere ‘ecchi’ ift. de andre vi foreslår, men uden at gå for meget ind i den R-rated zone. Meget er også op til fortolkning. Til dette vil vi efterlade en lille note omkring ordet ‘Neko’. Størstedelen af anime fans ved nok godt, at det betyder ‘kat’ på japansk - men vidste du godt, at det også har en betydning i det homoseksuelle miljø i Japan? Her bliver det brugt som at være den feminine (‘femmes’/’twinks’) eller at være den underdanige frem for den dominerende i et forhold. 


  8. Okaeri Tadaima
    Okaeri Tadaima er en følelsesfuld serie omkring kærlighed og accept. Fujiyoshi Masaki er en hjemmegående 'househusband’, som kæmper med omverdenens fordomme sammen med sin mand, Fujiyoshi Hiromu, og deres søn, Hikari. I denne serie følger man med i, hvordan deres kærlighed overvinder alle forhindringer, da de lige er flyttet til et nyt område.  

  9. NO. 6
    NO. 6 foregår i en dystopisk verden, hvor befolkningens klasse-fordeling er yderst skarp og voldelig. Serien følger Shion, som er fra en privilegeret klasse. En nat møder han Nezumi, som har brudt ind i Shions hus. Shions instinkt er, at beskytte ham, men han havde ikke overvejet, hvilke konsekvenser det vil have. Sammen udforsker de problemer, som er aktuelle i dette dystopiske samfund, hvor der undervejs opstår et romantisk bånd.


  10. Hourou Musuko (Wandering Son)
    I Wandering Son følger man drengen Shuichi Nitori, som ser sig selv som en pige, og hans barndomsven, Yoshino Takatsuki, en høj og attraktiv pige, som også drømmer om, at være det modsatte køn. Deres liv bliver mere kompliceret, da de skal starte på en ny skole. Sammen lærer de at acceptere de svære valg ved at blive ældre, transseksualitet, forhold og accept. 



  11. BONUS: Yuri on Ice
    Højst sandsynligt har du hørt om Yuri on Ice før. Dette er primært et forslag til dem, der har overvejet at se den. JUST DO IT! I denne serie følger man hovedpersonen Yuri, som er kunstskøjteløber, og han er ved at give op på sin karriere grundet sit mentale helbred. Ved en lettere pinlig hændelse ender det med, at Yuris helt, Victor, flyver til Japan for at blive hans skøjtelærer. Disse to bliver med tiden meget tætte, og serien viser - mere tvetydigt end nødvendigt - at der blomstrer romantik i deres forhold. 

 

 

Skrevet af: Anne Beate K. Hermansen
Forside kunst af: Luxiva

 

Leave a comment
Indkøbskurv
0
Ingen produkter i kurven