KoyoCon Århus 2023 Conapport | Animerch - Anime & Manga Merchandise
KoyoCon Århus 2023 Conapport

I 1855, i selvbiografien ‘Mit Livs Eventyr’, udtrykte H. C. Andersen: ‘At rejse er at leve’ - og han har nok fat i noget. Det har givet den danske efterårs-con, Koyocon, et nyt liv ved at skifte venue fra Grenaa til Aarhus, hvor der kom mange nye ansigter. Aarhus er lettere tilgængeligt for besøgende uden bil, samtidig med at der er flere muligheder for overnatning og mad - så bliver man ikke træt af McDonald’s eller venue’ens café-mad.

Den nye venue i Aarhus tager sted i Vejlby-Risskov Hallen, som er fordelt over 2 bygninger og flere planer, hvor der ikke mangler plads til at boltre sig på, men desværre er der også masser af plads til at fare vild på. Efter at have oplevet Koyocon i den nye venue er det tydeligt, at der er mange muligheder, men at arrangørerne stadigvæk lige skal bekende sig med området. H.C. Andersen udtrykker også gennem sine fortællinger, at rejse ikke kun er for at leve, men også for at lære.


Man savnede mere skiltning og information om områderne til Koyocon, eftersom få kendte til området. Til gengæld var lokalerne og områderne en klar forbedring, når man først fandt det sted man ledte efter. Mere plads og bedre faciliteter over hele linjen (inklusiv flere toiletter), som for det meste blev udnyttet, inklusiv plads til en Maid café for første gang til Koyocon.

Maid caféen var pyntet flot op, og der var god plads mellem bordene, så det ikke føltes indeklemt. Butler- og maid-uniformerne var gennemført samt deres menu, hvor der også blev serveret mocktails! (Cocktails, men uden alkohol). Maid caféen gik måske bedre end arrangørerne havde regnet med, da de løb tør for kage sidst på dagen.

Lige udenfor Maid caféen var TeaLicious, så man kunne få sin bubble tea som man plejer til Koyocon. Derudover var GameRoom også placeret udenfor Maid caféen, som desværre ikke havde så meget plads. GameRoom blev også brugt som en gang, hvilket gjorde det lidt besværligt at have mange tilskuere - dette blev især et problem da der var turneringer i gang..

 

Kun 7 konsoller var sat op, som til gengæld også bare virkede. Der var en god fornemmelse for hvilke spil, som ville være populære, da der blev dedikeret 3 konsoller til udelukkende fighting games. På den anden side af konsollerne i GameRoom var der høje stole og cafeborde med forskellige manga liggende herpå, hvor man enten kunne nyde sin bubble tea, kigge med på spillene eller nyde udsigten over dealer room.

 

Dealer Room havde til gengæld ikke pladsmangel. Hallen til Dealer Room var større, hvilket gav rig mulighed for forskellige bode - både gamle kendinge og førstegangs-dealere, som tilbød en god mix af alt, hvad nørder af alle typer kunne begære. Til Koyocon kom ‘Fake is Sad’ også for første gang, som deltog og sikrede, at der ikke blev solgt kopivarer.

Artist Alley manglede heller ikke plads. Der blev godt fyldt op med alsken, kreative mennesker og deres craft. Fra klassiske art-prints, til hæklede bamser, Mimic ternings-æsker og en stemning, hvor man kunne fornemme, at der blev taget hånd om kunstnerne. Der var mulighed og plads til at tage hjælpere med, samt adgang til et té-køkken med snacks, så de kunne klare sig gennem dagen. Det eneste anke ved Artist Alley var, at belysningen måske var lidt for dæmpet til dem, som ønskede et klart blik på farverne på et art-print. Dog var den dæmpede belysning også med til at skabe en hyggelig stemning derinde, så det er et dilemma for Koyocons arrangører i fremtiden.

Generelt virkede det som om, at der var et fokus på at tage hånd om alle; der var synlige vagter og trygheds ugler, som man kunne snakke med, en forældre-lounge til når de ældre lige skulle have et pusterum og en trygheds hule, til når det hele blev lidt for overvældende, og man bare havde brug for lidt ro.

 

Nogle ting er dog stadigvæk det samme. Traditionen tro, så var der problemer med check-in, (men ikke i nær så lang tid som det plejer), og man kunne snildt have lettet presset ved at gøre mere opmærksom på, at der også kunne checkes ind ved indgang B. Dog gav dette kun en langsommere start på connen, og resten af connen kunne nydes som sædvanligt efter check-in.


Vi havde i hvert fald en god rejse til Koyocon, efterfulgt af vores obligatoriske Koyocon bubble tea og McDonald’s måltid. Vi ser frem til næste år, hvor vi alle har taget lidt med og lært fra rejsen i år. 

 

Leave a comment
Indkøbskurv
0
Ingen produkter i kurven